Криптото става апетитно за все повече големи играчи

Криптото става апетитно за все повече големи играчи

Главният изпълнителен директор на глобалната инвестиционна компания Skybridge Capital прогнозира, че крипто пазарите ще видят повече институционален интерес през следващите 12 до 18 месеца. Антъни Скарамучи каза на домакина Антъни Помплиано, че повече институционални инвеститори вероятно ще се включат в криптовалутата, докато регулаторите се движат да премахнат препятствията, свързани с покупката и притежанието на цифрови активи.

„Ще направя смела прогноза, Антъни. Мисля, че ще има институционални интереси през следващите 12 до 18 месеца, защото вече сте проверили регулаторната кутия и тази проверка на това поле ще доведе до институциите да кажат – ‘Хей, трябва да вляза в това нещо. Трябва да притежавам част от това. Трябва да го разбера’, а какво би казал Джордж Сорос? Той казваше ‘Инвестирайте и проучете по-късно.’ ”

Скарамучи разглежда възможността BTC, който в момента се търгува около $62,250, да се върне до $50 000, но той казва, че най-голямата криптовалута вероятно ще стигне шестцифрена стойност, след като Комисията за ценни книжа и борси на САЩ одобри първата партида фючърсни борсово търгувани фондове (ETF) на Биткойн.

“Вероятно ще достигне $150,000 през следващите 12 месеца. Ще се придържам към по-ранната си ценова цел, която споделих с вас в нашия SALT разговор, когато бяхте в моя подкаст. Мисля, че до края на годината сме на сто хиляди. Просто мисля, че това е така, защото сега е отворен портал… Шлюз беше отворен вчера, където една институция вече може да каже “Мога да купя това”. … Някои от приятелите ми казаха: “Е, аз няма да се ваксинирам, докато FDA не одобри ваксината.”

Така че това метафорично се случи за Биткойн. Получихте одобрение от SEC. Биткойн живее във финансовата регулаторна екосистема и не отива никъде и сега този портал се отвори за изискана институция, склонна към ранно осиновяване, за да каже: ‘Добре е да стъпя във водата тук. Няма да ме уволнят, ако притежавам това нещо’.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

%d bloggers like this: