Бутерин тласнат към децентрализацията заради пач на игра

Бутерин тласнат към децентрализацията заради пач на игра

В есе, публикувано на 19-ти декември, Бутерин разкри връзките между Етериум и World of Warcraft.

Бутерин разкри, че е бил голям фен на онлайн ролевата игра през годините и на формиране и е бил необходим пач, за да развали цялото му забавление.

„Роден съм през 1994 г. в Русия и се преместих в Канада през 2000 г., където ходих на училище. Играх с удоволствие World of Warcraft през 2007-2010 г., но един ден Blizzard премахна моя любим магьосник“, пише Бутерин.

„Цяла вечер съм плакал, и в този ден разбрах какви ужаси могат да донесат централизираните услуги. И съвсем скоро реших да се откажа от играта.“

Докато коментарите му предизвикаха интереса на общността, той омаловажи ефектите, като заяви, че директното вдъхновение за Етериум може би е „преувеличено“, но ефектите, които актуализацията имаше, бяха дълбоки и оставиха трайно впечатление върху него. Споменатата актуализация се случи на 14-ти април 2009 г. и дойде с няколко радикални промени в играта и разделение между играчите. Може би Виталик Бутерин се надяваше, че създателите подлагат промените на гласуване, вместо да ги правят произволно.

В есето си, озаглавено „Политическата ос на булдозери срещу ветокрация“, програмиста разделя политическия спектър на две части – булдозерите и привържениците на ветокрацията. Той изрази мнение, че булдозерите са участници със силата да правят важни, но „потенциално рискови и разрушителни неща“ без разрешение. При ветокрация разрушителните ходове ще изискват „подпис“ на различните участници в схемата. Той отбеляза, че базовите слоеве на блокчейн трябва да бъдат ветократични, докато управлението на приложния слой може да бъде по-удобно за булдозерите. Също така добави, че булдозерите правят сериозни промени, докато ветокрацията е необходима за запазване на промяната, създадена от булдозерите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

%d bloggers like this: