Джак Дорси иска да създаде платформа за копаене на Биткойн

Джак Дорси иска да създаде платформа за копаене на Биткойн

Джак Дорси, главният изпълнителен директор на Twitter и Square, заяви, че компанията за дигитални плащания обмисля дали да създаде лесна за използване платформа за добив на Биткойн и посочи как общодостъпният продукт може да помогне на индустрията.

„Square обмисля изграждането на система за копаене на Биткойн (BTC) с отворен код за физически лица и фирми по целия свят“, заяви изпълнителният директор в туит късно в петък.

Цената на Биткойн достигна шестмесечен връх от малко под $63,000 след туита на Дорси в петък. Не само това, но и крипто пространството като цяло е изпълнено с вълнение покрай одобрението на Биткойн ETF. Основателят на Twitter идентифицира пет проблема в добива на BTC, като започна с това, че той не е достъпен за всички. „Копаенето на BTC трябва да бъде толкова лесно, колкото включването на платформа в източник на захранване.

Днес няма достатъчно стимули за хората да преодолеят сложността да управляват [такова устройство сами]“, каза той. Дорси преди това е рекламирал Биткойн като един от най-важните проекти, по които иска да работи, като заяви, че ще напусне управлението на Square и Twitter, ако криптовалутата се нуждае от повече помощ. Square държи около 8,000 BTC на стойност $496 милиона към понеделник, според Bitcoin Treasuries.

Според Дорси, добивът на Биткойн трябва да бъде по-разпространен и енергийно ефективен. Основната задача на [тези устройства] е да уреждат сигурно транзакциите, без да има необходимост от доверени трети страни“, каза той. „Това е критично дори след добиването на последния Биткойн. Колкото по-децентрализирано е това, толкова по-устойчива става Биткойн мрежата. Платформа за добив на BTC би разширила амбициите на Square в крипто пространството.

През юни Дорси каза, че Square се стреми да създаде хардуерен портфейл за BTC без попечителство, който да даде на собствениците едноличен контрол върху частните ключове. През юли той спомена, че изгражда бизнес с финансови услуги, вдъхновен от Биткойн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

%d bloggers like this: