Етериум ще продължи да губи доминантността си според анализатор

Етериум ще продължи да губи доминантността си според анализатор

За да се увеличи мащабируемостта на мрежата, тя ще бъде разделена на независими сегменти. Така нареченият ‘шардинг’ несъмнено е една от основните характеристики на горещо очакваната актуализация на Етериум 2.0. Въпреки това, тъй като фазата на шардинг се очаква да започне едва през 2023 г.

Панигирцоглу смята, че ще бъде „твърде късно“ сегашният лидер да настигне останалата част от пазара по това време. Делът на Етериум на децентрализирания финансов пазар непрекъснато намалява през последната година.

Според данните, предоставени от DefiLlama, доминирането на Етериум беше над 97% миналия януари, но неговият дял от общата стойност, заключена в DeFi протоколите, сега се е свил до едва 63% поради бързия растеж на такива конкуренти като Terra, Binance Smart Chain , Avalanche и Solana.

Фактът, че Етериум отстъпва право на независими блокчейн мрежи, изглежда е особено тревожен за Панигирцоглу. Мрежата Етериум е измъчвана от прекомерни такси, които я правят недостъпна за голяма част от общността на DeFi. 2021 г. беше значителна за токена ETH, като цената му се повиши с 396%. Въпреки това, JPMorgan прогнозира, че втората по големина криптовалута може да поеме по низходяща траектория през 2022 г., тъй като мрежата продължава да вижда ожесточена конкуренция.

Цената на ETH е паднала с 10.32% през последните 24 часа поради по-широката пазарна корекция, предизвикана от предстоящите повишения на лихвените проценти и спада в хеширащата мощност на Биткойн (BTC).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

%d bloggers like this: