Ето защо Биткойн падна до 40,186 долара

Ето защо Биткойн падна до 40,186 долара

Цената на най-голямата крипто валута в света падна до дневно дъно от $40,186 според данни от CoinMarketCap, като отбеляза дневен спад от 9.3%.

Алтернативните криптовалути претърпяха още по-голямо поражение, като Solana, Terra и Polkadot записаха двуцифрени загуби.

Турбуленцията на пазара идва, след като минути от декемврийската среща на Федералния резерв на САЩ, която беше публикувана в сряда, показаваща, че централната банка може да повиши лихвените проценти още този март. Новината доведе до рязко понижаване на акциите в САЩ. Фокусираният към технологиите индекс Nasdaq Composite, който е известен със силната си корелация с Биткойн, дръпна назад с 3.34% до 15,100.

Акциите на Nvidia, AMD и Adobe се понижиха с над 5%. Dow Jones Industrial Average и S&P 500 също затвориха на червено. Биткойн също е изправен пред проблеми в сектора за добив на криптовалута поради вълна от протести, избухнали в Казахстан, вторият по големина център за добив на BTC. Правителството на страната наложи изключване на интернет в цялата страна, за да потуши вълненията, принуждавайки местните миньори да изключат оборудването си. Според данни, предоставени от Coinwarz, хешрейтът на мрежата вече е спаднал до 165 EH/s, след като достигна връх от 229 EH/s на 1-ви януари.

Марк Нютон, управляващ директор Fundstrat Global Advisors, отбелязва, че $45,655 са били важно ниво на подкрепа за Биткойн. Сега, когато е нарушена, водещата криптовалута изглежда е на път да падне под нивото от $40,000 за първи път от септември 2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

%d bloggers like this: