Капитализацията на SHIB надхвърли тази на Nissan

Капитализацията на SHIB надхвърли тази на Nissan

Само за последните 24 часа Shiba Inu поскъпна с 30%, актуализирайки историческата си максимална стойност.

Цената на меме криптовалутата се покачва заради очакванията за евентуално листване в приложението Robinhood.

На 27 октомври монетата поднови ATH-си на около 0,000058 долара, а капитализацията й достигна 27 милиарда долара, според CoinGecko.

През изминалия ден нейната цена нарасна с 30%, през седмицата – с 93%. В резултат на това Shiba Inu надмина по стойност редица големи компании, като японския автомобилен производител Nissan или южнокорейската технологична компания LG Electronics, които имат пазарна стойност съответно от 19,9 милиарда и 19,88 милиарда долара.

Стойността на SHIB започна да се покачва в момент, когато въпросът за листването й на Robinhood платформата получи голям брой гласове преди финансовите отчети на компанията за третото тримесечие. Петицията за добавянето на алткойна е подписана от над 331 000 души.

Shiba Inu е наречен „убиецът на Dogecoin“ от своите създатели. На сайта на проекта пише, че основната му задача е да надмине по капитализация любимата криптовалута на Илон Мъск.

Разработчиците на токена твърдят, че са били вдъхновени от примера на общността WallStreetBets Reddit, чиито членове успяха да „ускорят“ стойността на акциите на GameStop, AMC и редица други компании.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

%d bloggers like this: