Купуваме си Tesla плащайки с Doge coin?

Купуваме си Tesla плащайки с Doge coin?

Производителят на електрически автомобили Tesla тества опция за плащане с Dogecoin (DOGE), според изходния код на уебсайта.

Опцията за плащане с DOGE беше добавена за тестване преди около 3 дни, каза софтуерен инженер, известен като ‘Tree of Alpha’ в Twitter.

Инженерът анализира кодa на Tesla и каза, че компанията определено тества тази опция. Ето какво каза той в своя профил в Twitter:

„По-голямата част от кода вече присъства в най-новите Javascript файлове, които Tesla използва за обработка на плащания, но частта за DOGE е принудена да върне null, независимо какво се случва, като по този начин никога не се показва (начин за тестване на код в производството)“.

С други думи, опцията за плащане на DOGE в момента е „скрита функция“, повечето хора все още не могат да я видят сами. Това не е първият път, когато Tree of Alpha анализира изходния код на Tesla. През ноември разработчика откри, че Tesla тества плащания за монета, наречена SHIBA Inu, и тази монета в крайна сметка не е SHIB, а DOGE.

Последното тестване идва един месец, след като Илон Мъск каза, че компанията ще приеме плащания в DOGE за стоки. Както е ясно за повечето от Вас, Мъск е дългогодишен фен на DOGE. Той също има инвестиции в меме криптовалутата, заедно с Биткойн и Етериум.

През март миналата година Tesla започна да поддържа Bitcoin плащания, но скоро след това прекрати тази услуга поради опасения относно въздействието върху околната среда. Все пак компанията в момента притежава 48,000 BTC в баланса си, на стойност над 2 милиарда долара по текущи цени, според CoinGecko.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

%d bloggers like this: