На какво се дължи пробива на Bitcoin в момента?

На какво се дължи пробива на Bitcoin в момента?

В нова стратегическа сесия Никълос Мертен каза на своите 514,000 абонати в YouTube, че катализаторът зад внезапното покачване на цената на BTC са китовете и други институционални инвеститори, които не продават своите биткойни, въпреки макроикономическата и геополитическата несигурност.

Анализаторът казва: През последните няколко месеца имаше толкова много страхове около макросредата. Федералният резерв увеличава лихвените проценти и започва количествено затягане, за да ограничи инфлацията. Война се води между Украйна и Русия. Потенциално друга Covid вълна. Всички тези различни теми, които създадоха едно песиместичнпо чувство във всички, накараха хората да мислят, че китовете, големите инвеститори, институциите ще продадат позициите си. Напротив, не видяхме големи продажби от страна на китове. Всъщност видяхме, че тези, които акумулират, продължават или да купуват повече, или да държат. Това е доказано тук чрез 1-годишната HODL вълна. 1-годишната HODL вълна метрика, проследяваща Биткойн, който е останал неактивен повече от година.

Водещият на Data Dash продължава да обяснява, че китовете са пълнили своите ‘крипто чанти’ през последните шест месеца, докато краткосрочните търговци и търговците с ливъридж са причинили ценовото движение нагоре и надолу.

Изминаха само няколко месеца, когато китовете купуваха повече и задържаха позициите си. Цялата волатилност, която виждаме на пазара, вероятно е краткосрочните търговци и търговците с ливъридж да бъдат ликвидирани в двете посоки. Мертен завършва анализа си, като потвърждава дългогодишното си мнение, че въпреки 50% спад на Биткойн от рекордния връх над 69000 долара през ноември, BTC не е в мечи пазар. Тези тенденции се движат от свиване на предлагането. Когато видим тези по-високи дъна на цените, каквито сме виждали през последната година, година и половина, това е знак, че тенденцията не е мъртва и че това не е мечи пазар. Чисто и просто. Ако погледнем отново модела [1-годишен HODL], той има голяма историческа значимост. Но важно е да се има предвид също, че има много други средства за преценка на този вид прогноза около търсенето и предлагането. Това е просто еталон. Към момента на писане Биткойн е нараснал с 5.91% и се търгува на цена 47497 долара. Той също така е нараснал с 16.2% спрямо преди седмица, когато беше на цена от 40842 долара. BTC за последно беше над нивото от 47000 долара в началото на януари, преди да падне до под 33000 долара на 24-ти януари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

%d bloggers like this: