Ново голямо постижение за Cardano (ADA)

Ново голямо постижение за Cardano (ADA)

Cardano остава една от най-стабилните блокчейн мрежи в крипто пространството. Основана през 2017 г., Cardano доскоро беше най-голямата мрежа с доказателство за залог (PoS) в индустрията.

Въпреки че Solana задмина своя конкурент по количество заложени токени, Cardano продължава да доказва своята сила и стабилност и последното ѝ постижение е доказателство за това. Мрежовата активност се засили след пускането на възможността за смарт договори. Сега, малко повече от 2 месеца по-късно, мрежата отбеляза своята 20-милионна транзакция след само 4 години работа.

Проектът направи някои впечатляващи неща през 4 си години на работа. Повечето проекти на пазара са имали прекъсвания в даден момент. Най-вече проблемите в мрежата на Solana, които доведоха до срив на мрежата за около 24 часа. Cardano също  претърпя подобно прекъсване, което настъпи през април, но то продължи само 1 час и приключи толкова бързо, че голяма част от общността не разбра, че това се е случило. Въпреки липсата на децентрализирани борси (DEX) в блокчейна, той успя да се сдобие с повече активност от водещата платформа за смарт договори Етериум. Потребителите могат да издават NFT на Cardano, което е допринесло значително за тази повишена мрежова активност. Въпреки това, като се има предвид, че Етериум има функционалности за децентрализирани борси и NFT, това е невероятно постижение за Cardano.

Как се представя ADA на пазара ADA, родната криптовалута на блокчейна Cardano премина през тежък период през последните няколко седмици. Дигиталният актив беше жертва на голям FUD, който доведе до срив в цената му до тримесечни дъна. Това най-вече е резултат от факта, че крипто борсата eToрo обяви, че ще ограничи възможностите за търговия с Cardano (ADA) за потребителите в САЩ. След това токенът понесе голям удар, падайки до диапазона от 1.4 долара, преди да поеме отново по възходяща траектория. Въпреки възстановяването, монетата продължава да се търгува с около 40% под своя най-висок връх за всички времена от над 3 долара, който бе достигнат през септември. Към момента ADA се търгува на приблизително 1.66 долара. Спадащите цени обаче не са се отразили на количеството токени, заложени в мрежата. Cardano все още поддържа над 70% от общото си предлагане да е стейкнато от притежателите на актива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

%d bloggers like this: