Според Майк Новограц, предстои голям спад на Биткоин

Според Майк Новограц, предстои голям спад на Биткоин

В интервю за Squawk Box на CNBC, Новограц изрази мислите си за настоящата ситуация в сектора на криптовалутите, който сега изпитва мечи настроения на пазара. На въпрос какво мисли, че ще се случи с Биткойн в бъдеще, инвеститорът каза, че криптовалутата ще продължи да е корелирана с индекса на фондовия пазар Nasdaq.

Проучване къде ще бъде Биткойн след три до четири години и определяне дали това може да е един от най-големите шансове за покупка на всички времена, или е по-добре да държите стоите настрана за момента.

„Крипто е много свързано с Nasdaq, моето мнение е, че с течение на времето тази корелация ще се разпадне. Вече видяхме бета версията на това. Nasdaq пада с 3%, крипто с 9%. Но мисля, че предстои още болка.“

Той добави:

„С Nasdaq може да сме на 12,000 и след това той ще отскочи и след няколко седмици може да бъдем на 10,500.“

Това, което отличава настоящата ситуация от тази по време на Covid, е, че няма голямо вливане на пари, за да стимулира V-образния отскок.

Междувременно той отбеляза: „ще се занимаваме, докато се появи нова история, а след това отново ще се оттеглим.“

„Инстинктът ми е, че трябва да се нанесат още щети“, каза главният изпълнителен директор на Galaxy, който се фокусира върху инвестициите в пространството за криптовалути. Както стоят нещата, Биткойн в момента се търгува на 31,630 долара, което е спад от 5% през последните 24 часа и още 17.3% през предходната седмица, според данни от CoinMarketCap.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

%d bloggers like this: