Mastercard ще интегрира криптовалути в своята мрежа

Mastercard ще интегрира криптовалути в своята мрежа

Според изявлението от 25.10.2021, лидера в глобалните плащания ще интегрира криптовалути в своята мрежа и ще позволи на своите клиенти да купуват, продават и съхраняват крипто активи чрез портфейли за попечителство, предоставени от Bakkt.

Сътрудничеството между Mastercard и Bakkt също така ще позволи на картодържателите да печелят и харчат наградни точки в криптовалути, вместо да използват точки за лоялност, да печелят токени и да ги осребряват за различни плащания. Шери Хеймънд, изпълнителен вицепрезидент по дигиталните партньорства на Mastercard, отбеляза, че компанията възнамерява да предложи по-лесно излагане на крипто услуги на своите партньори и клиенти с това обвързване с Bakkt.

Mastercard се ангажира да предлага широка гама от решения за плащане, които предоставят повече избор, стойност и въздействие всеки ден. Заедно с Bakkt и нашия принципен подход към иновациите, ние не само ще дадем възможност на нашите партньори да предложат динамичен микс от опции за дигитални активи, но също така ще предоставим диференцирано и подходящо потребителско изживяване.

За перспектива Mastercard е втората по големина кредитна компания в света – след Visa. В момента работи с над 20,000 финансови институции по целия свят и разполага с потребителска база от приблизително 2,8 милиарда. Хеймънд също така предположи, че растящото институционално търсене на криптовалути е мотивирало последния проект на Mastercard.

По-специално, инициативата ще доближи крипто индустрията до свързването с наследения сектор за плащания с кредитни карти. Освен това Bakkt, която започна да се търгува под символа „BKKT“ на Нюйоркската фондова борса по-рано този месец, привлича вниманието на по-младите потребители.

„Ние сме невероятно развълнувани да си партнираме с Mastercard, за да предоставим крипто услуги за лоялност на милиони потребители. Тъй като марките и търговците се стремят да се харесат на по-младите потребители и техните предпочитания за транзакции, тези нови предложения представляват уникална възможност за задоволяване на нарастващото търсене на криптовалути, гъвкавост на плащанията и наградите“, каза Нанси Гордън, вицепрезидент на Bakkt за награди и плащания за лоялност.

Струва си да се отбележи, че Mastercard първоначално обяви намерението си да поддържа крипто плащания през февруари тази година, като постави акцент върху активите „за харчене, а не за инвестиции“.

Mastercard се присъединява към криптосферата, докато пазара е във възход Последният ход на Mastercard с Bakkt идва на фона на подновения възходящ импулс на крипто пазарите.

Само миналата седмица на пазарът флагманската криптовалута Биткойн (BTC) достигна нова рекордна стойност от близо 67000 долара. Втората по големина криптовалута Етериум (ETH) също достигна нов рекорд за всички времена от 4370 долара малко след това. Силната възходяща тенденция в по-голямата си част се подхранва от неотдавнашното пускане на първите борсово търгувани фондове (ETF) за клиенти от Съединените щати.

В момента фючърсните Биткойн ETF на ProShares тези на Valkyrie вече се търгуват на Nasdaq.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

%d bloggers like this: