Staples Center в Лос Анджелис ще смени името си на Crypto.com Arena

Staples Center в Лос Анджелис ще смени името си на Crypto.com Arena

Crypto.com сключи 20-годишен договор с AEG, собственик и оператор на Staples Center в Лос Анджелис, за преименуване на едно от най-известните места за спорт и забавление в САЩ.

Staples Center, официалният дом на 4 професионални спортни франчайза – баскетболните Lakers, Clippers и Sparks и хокейния Kings, ще бъде преименуван на Crypto.com Arena.

Центърът е домакин и на много предавания на наградите ГРАМИ. Предстоящите награди ГРАМИ през януари също ще се проведат в същия център. Crypto.com се съгласи да плати на AEG 700 милиона долара за правата за именуване, казва източник, запознат със сделката. Това го прави една от най-големите спонсорски сделки в историята на спорта. По-специално, сделката е в кеш, а не в криптовалута, каза говорител на Crypto.com.

Ребрандиране на Staples Center Ребрандирането на Staples Center ще влезе в сила на 25-ти декември, като се очаква промяната на физическите надписи да се осъществи до юни следващата година. Това е първият път, когато името на центъра се променя, откакто за първи път беше открит през 1999 г.

По това време Staples, американски търговец на дребно за офис консумативи, похарчи 120 милиона долара, за да постави името си на центъра за 20 години.

„Това партньорство е за бъдещето“, каза в изявление изпълнителният директор и президент на AEG Дан Бекерман.

„AEG и Crypto.com не само споделят визия за иновациите и бъдещето на спорта и развлеченията, но имаме и общ ангажимент към нашите общности, където работим и живеем.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

%d bloggers like this: