Visa пуска крипто консултантска услуга

Visa пуска крипто консултантска услуга

Платежният гигант Visa обяви създаването на нова консултантска единица, която ще помогне на клиентите да се ориентират в крипто индустрията, съобщават от CNBC.

Структурата, която ще стане част от консултантския и аналитичния отдел, ще предложи съвети на финансовите институции на дребно и на други фирми за всичко – от внедряването на функции за дигиталните валути до изследването на незаменими токени. (NFT)

Според ръководителя на бизнеса с цифрови валути на компанията в Европа- Никола Плекас, решението е следващата стъпка в преминаването към областта на крипто активите. От октомври 2020 г. платежната мрежа обработва транзакции, свързани с криптовалути на стойност 3,5 милиарда долара, отбеляза той.

„Някои от водещите борси в бранша имат милиони, а в някои случаи десетки милиони потребители“, добави Плекас.

Фирмата разработва и продукти, фокусирани върху стабилните монети и цифровите валути на централните банки (CBDC).
Visa очаква консултантските си крипто услуги, да помогнат за масовото приемане на биткойн и другите алткойни, тъй като компанията се стреми да премине отвъд бизнеса с плащането с кредитни карти.

„Крипто сферата за нас е главна тема и възможност за растеж. И ще продължим да се фокусираме върху развитието на този бизнес, като вървим напред „-подчерта ръководителят Плексас.

Платежният гигант, заедно с маркетингова фирма LRW, проведе проучване, което показа, че 94% от хората по света имат известно ниво на осведоменост за токените. Почти една трета ги използва като инвестиции или платежно средство.

По-рано, Visa купи един от NFT CryptoPunk за около 150,000 долара в Ethereum, а също така стартира инициатива за популярността на дигитални колекционерски активи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

%d bloggers like this: